Be a star on the dancefloor!

Stap altijd eerst op de bal van je voet, laat dan de hiel zakken.

Om je danshouding en dansstijl te verbeteren geven we je graag wat algemene Sunrise tips.

Vermijd heen-en-weer meewiegen van je bovenlichaam tijdens het dansen.

Verplaats tijdens het dansen van de basispassen je gewicht volledig naar voren of naar achteren op je voet; strek nooit alleen je voet uit om de vloer alleen aan te tikken. Vermijd overstrekken van de knie bij het naar voren stappen.

De heupbeweging van dansers ontstaat vanzelf als je op de juiste manier danst. Forceer geen overdreven heupbewegingen als aanvullende beweging, voor je het weet, kun je het jezelf niet meer afleren. Natuurlijk is de heupbeweging bij vrouwen meestal opvallender dan bij mannen, doordat zij iets bredere heupen hebben.

Dans je in gesloten positie, voorkom dan vooral het op en neer bewegen (pompen) met de dansarmen (links voor de heer, rechts voor de dame).

Stap altijd eerst op de bal van je voet, laat dan de hiel zakken. Nooit eerst op de hiel stappen (zoals wanneer je gewoon loopt). Dans op de bal van je voet.

Houd je voeten zo dicht mogelijk bij de grond, alsof je aan het schaatsen bent. Ze optillen en weer neerzetten in een stapbeweging ziet er plomp uit. Als je je voeten dicht bij de grond houdt, heb je ook minder kans om vol op andermans voet of enkel te trappen.

Houd je benen naast elkaar in een crossbody lead of als je elkaar passeert, of kruis ze ter afwisseling licht over elkaar.

Hoe sneller de muziek, hoe kleiner je passen worden. Op langzame muziek kun je wat groter dansen.

Grijp je danspartner niet te stevig vast. Niet knijpen! Vooral met je duim kun je al snel te hard in iemands hand of rug duwen. Dit geldt zowel voor de heren als de dames! Het gaat om spanning in het dansframe, niet in je handen…

Als je danst, kunnen je armspieren het beste altijd en beetje aangespannen zijn, met wat spanning (weerstand) tussen de danspartners (geen slap hangende spaghetti-armpjes). Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt het de heer ook mogelijk om de dame beter te leiden in sommige bewegingen. Als je bezig bent met een ingewikkelde combinatie of los danst, kun je je armen weer ontspannen en vrij laten bewegen.

Heren: wissel draaien naar links en naar rechts (binnen- en buitendraaien) aub af, anders wordt je dame te snel duizelig.

Dames: echte naaldhakken op de dansvloer zijn vaak levensgevaarlijk voor de dansers om je heen, zelf als je een gevorderde danser bent. Je kunt er anderen flink mee verwonden. Kies dus voor een goede dansschoen en denk om de dans-buren! Stap altijd klein naar achteren. Als je hoge hakken draagt, zet dan niet je volle gewicht meteen op je hak als je naar achter stapt.

Kijk altijd naar je partner als je danst! Niet naar de vloer en niet naar je schoenen. Leiden en volgen wordt er makkelijker door en het is wel zo sympatiek om contact met elkaar te houden. Je danst ten slotte met elkáár.

Probeer af en toe elkaar even toe te lachen, want dansen is leuk (en als je partner een fout maakt zou je beslist moeten glimlachen!).

 

 

Sunrise Dance: de dansschool met stijl!
Creativiteit | Vertrouwen | Vakmanschap | Kwaliteit | KvK nr 37160534 | BTW nr: NL002328242B29 | T: 06 2900 5777 | E: sunrisedance@hotmail.com

Website door: JHNC